fallback

Войната в Украйна и военната помощ за Киев начертаха поредни "червени линии" в коалицията.

"Не става дума за "червени линии", а за принципната основа, на която тази коалиция съществува. Ако ние не можем да се договорим, дори за нещо подобно, възниква въпросът какъв е смисълът на съществуването на тази коалиция. Надявам се, във вторник, когато има председателски съвет на коалицията,  да бъде решена темата с военната помощ за Украйна", посочи Ивайло Мирчев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му "Демократична България" не поставя ултиматуми по отношение на изпращането на въоръжаването на Украйна.

Oще по темата
"Важно е да знаем какво се случи вчера на Външната комисия. Там представителите на БСП, ИТН и "Продължаваме промяната" гласуваха срещу изпращането на военна помощ. Това е доста знаково за нас. Умерен оптимист съм за вторник. Темата е изключително важна", изтъкна Мирчев.

Гостът в студиото припомни и думите на външния министър на Украйна, които са били категорични и остри.

"Трябва да се погледнем в огледалото и да видим кого виждаме - дали един достоен народ или такъв, който е позволил да бъде завладян от страха. Аргументите преди бяха, че сме много близо до Русия. Литва, Латвия и Естония изпратиха оръжия. Финландия и Швеция, които от 200 г. са неутралитет, изведнъж поискаха в НАТО", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че най-важната тема в момента е свързана с инфлацията и цените, както и самите мерки, които коалицията ще предложи за справяне със ситуацията.

Коалицията ще предложи пакет от антикризисни мерки след Великден, информира Мирчев.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Коалиция за какво?

преди 2 години

"Не става дума за "червени линии", а за принципната основа, на която тази коалиция съществува. Ако ние не можем да се договорим, дори за нещо подобно, възниква въпросът какъв е смисълът на съществуването на тази коалиция"? Е да, наистина, възниква въпросът какъв е смисълът на съществуването на тази коалиция. Според Мирчев излиза, че коалицията съществува, за да решава проблемите на Украйна. А би трябвало да съществува за да решава проблемите на България.

86

Читател

преди 2 години

Мирчев,преди време се отъркаля пред комплекса "Росенец",направи се на жертва и днес си в НС.Як се,хващаш тежката картечница,сядаш във влака и тръгваш за Украйна Там в момента има открити фронтове,включваш се в зеленският и стреляш по "окупатора"!

85

Това е принципно

преди 2 години

Цялата шайка от ДБ да заминава към Украйна като доброволци.

fallback