Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът ще разгледа проекти на решения за предприемане на действия от Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Това предвижда проектопрограмата за работата на депутатите тази седмица, публикувана на интернет страницата на Народното събрание.

Внесени са два проекта на решения: единият от Тошко Йорданов, председател на ПГ "Има такъв народ", и група народни представители, а вторият от Настимир Ананиев, председател на ресорната комисия по регионална политика и група народни представители от "Продължаваме Промяната", предаде БТА.

Миналата седмица депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните фирми. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите проекта за решение - на правната комисия, на регионалната и на вносителя - депутати от управляващото мнозинство. Очаква се след приемането на въпросното решение от Народното събрание, пътните фирми да получат първата половината от средствата за ремонт и поддръжка на пътищата, останалите след засилени мерки по контрол.

Вчера на заседание на ресорната комисия по регионална политика депутатите приеха контролът по отпускането на останалите петдесет на сто от средствата да се поеме от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в парламента, вместо предлаганата досега Комисия по превенция и противодействие на корупцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase