Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Външната комисия в НС още днес да обсъди искането на ДБ за предоставянето на военно-технтическа помощ на Украйна, настоя в декларация Атанас Славов от ДБ.

Още по темата
"Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че Украйна ще спечели тази война 100 процента. Този кураж, дързост, смелост вижда целият свят и заради това ние сме длъжни да разгледаме възможността за военна помощ, за да може украинската страна да защити свободата, живота, честта на своите граждани от руската агресия", посочи той.

"За нас от ДБ е нетърпимо да гледаме военните престъпления, геноцида, който се извършва, мъчения, изнасилванията, убийствата на цивилни. Всяка една държава е голяма, колкото е голямо нейното достойнство и в този смисъл България не е малка страна и колко сме полезни зависи от способността ни да разберем мащаба на настоящи исторички моменти, а не от територията ни. Не можем да излезем във ваканция със спокойни сърца преди да обсъдим предоставянето на военна помощ и хуманитарната помощ за бежанците да не спира", посочи Славов.

"Наш дълг като държава е да предоставим всякаква помощ на хората, бягащи от агресора. Вярваме, че България ще прояви солидарност", прозова той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase