Снимка: архив, БГНЕС

"Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония." Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова пред Българската свободна телевизия.

Още по темата
Тя обясни: "Имахме срещи с еврокомисаря по разширяването, с председателя на Европейската комисия г-жа фон дер Лайен и обсъждахме този въпрос. Винаги от началото на този процес сме заявявали, че подкрепяме членството на Република Северна Македония в Европейския съюз. То е важно за сигурността на Балканите, но няма да се съгласим това да стане за сметка на българския национален интерес и докато не се изпълнят условията на двустранния договор между България и РСМ, докато не се спазват правата на българите там, не се спре с езика на омразата, не се представи истинската история в учебниците, докато не се уважават българското достойнство и исторически личности“, заяви Нинова.

Тя подчерта, че „докато не се изпълнява договорът между двете страни, ние, "БСП за България", няма да дадем съгласие да започнат преговорите. Не случайно заложихме този въпрос като червена линия в преговорите за съставяне на правителство. В споразумението между четирите партии е записано, че потвърждаваме досегашната единна позиция на България,“ каза лидерът на социалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase