Общ преглед
Гуверньорът на БНБ трябва да има едно най-важно качество - висок морал и висока етика.  По-добре да направим стъпка назад. Нищо не изисква това бързо действие да има нов гуверньор на БНБ. Това коментира премиерът Кирил Петков относно казуса с БНБ, който в последните дни разединява управляващата коалиция.

„Когато говорим за най -висшата позиция в България в банковия сектор, етиката и моралът са на съвсем друг стандарт, който трябва ние, като българи, да изискваме. Нищо не изисква бързо действие да има нов говерньор, може да си изберем кандидатура, която да е обединяваща“, каза той.

Още по темата

„Благодаря на Андрей Гюров, че се оттегли. Така показахме какво означава лидерство. Когато няма разбирателство, трябва да се направи стъпка назад, вместо да се наслоява на всяка цена за нечия позиция и нечие място. Никой не трябва да слага личната си кариера над интересите на България“, отсече още той.

Премиерът присъства на откриването на Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъства и държавният глава Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар