Снимка: БГНЕС
fallback

"Търсим човек, който седи еквивалентно на колегите си в другите банки. Има българи на високи позиции в европейски банки, а и хора с БНБ, които са добре подготвени за този пост. Тези хора имат умения, кариери и познания.". Това обяви пред Нова банкерът Левон Хампарцумян.

Банкерът е учуден, че Димитър Радев не е кандидат отново да заеме поста.

"Димитър Радев ще остане гуверньор до избирането на нов, а технически може да остане и след изтичане на мандата. Чудя се защо не бяха го сложили дори за цвят като кандидат. Той е подготвен, знае, вдигат му телефоните. Може да проведе процедури и разговори", заяви Хампарцумян.

"Каримански е участвал в сделки, които не са повод за гордост. Изборът за шеф на БНБ трябва да бъде консенсусен с по-широка подкрепа", подчерта банкерът.

За него е "институционална слабост" проблемите с кандидатите за избор на шеф на БНБ.  По думите му "Има такъв народ" искат да овладеят БНТ и БНБ

"Алексей Гюров е завършил във Виена и преподава в Американския университет, тепърва има да трупа опит, знания и позиции.

Oще по темата
Кандидатът трябва да вдъхне доверие, да бъде приемлив. Предстоят инфлационни процеси, той трябва да реагира адекватно. Желаещите да бъдат гуверньор на БНБ искат да скочат нависоко", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 2 години

Безупречната репутация на Каримански е, че откраднаха 1.2 милиона от Инвестбанк с неговия подпис, докато той е изпълнителен директор. Пеевски обича такива професионалисти. Такъв професионалист беше и Гешев, а новия шеф на БНБ може да покрие разни транзакции от и във България. Ясно е че Славчо е проект на Доган.

31

Анонимен

преди 2 години

Скапан евреин

30

Анонимен

преди 2 години

Имаме перфектният кандидат за управител на БНБ. Киро брейка. Чудя се защо не се обединят всички и да го предложат.

fallback