Снимка: БГНЕС
fallback

България да реши на референдум дали да бъде вдигнато ветото върху началото на преговорите за присъединяването на Република Северна Македония към ЕС.

Това поиска в декларация от името на ПГ на "Възраждане" лидерът на партията Костадин Костадинов.

Според него това е начинът да се реши въпросът, защото в обществото има сто процента консенсус по него.

Костадинов призова да не се правят отстъпки от защитата на националния интерес.

"Огромната част от обществото ни е категорична, че отстъпки не трябва да се правят нито за българската история, нито за българската култура, език, чест и достойнство - те не са за продан", отсече той.

Той отбеляза, че вчера е станало ясно, че има разлом по този въпрос във властта, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов се изказа критично по отношение на премиера Кирил Петков във връзка с РМС.

"В тази ситуация, когато има неразбиране вътре в самата управляваща коалиция и при условие, че има безспорен консенсус в обществото, единственият начини той да бъде закрепен и институционално, и да не се позволи на правителството да заобиколи мнението както на Народното събрание, така и на сто процента от българското общество, е по темата да се проведе референдум", настоя Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Курчо К

преди 2 години

Е защо РСМ е написано РМС?? Това асоциация ли е с 5-тимата от РеМС? Стига тъпотии в тая държава!

81

Лойко

преди 2 години

Доста партии в България залагат на простотията на българина и късата памет на народа.Какво очаквате от Копейкин да направи за вас,гласуващите за неговата партия?Стига сме се залъгвали с манията за величие и славното минало,което е в промитите мозъци на псевдопатриоти и пишман родолюбци.Ако сме били нещо,и сега щяхме да сме,а не на опашката в Европа.

80

баба мара

преди 2 години

референдум за излизане или оставане в нато и ес проекта 3 морета и следтова македония

fallback