Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отрече обвиненията на премиера Кирил Петков, че сделката за купуването на изтребители F-16 е била сключена набързо и на крак.

Христо Гаджев отсече, че това не е вярно, защото преговорите са продължили година и два месеца.

"От решението на НС за сключването на договорите от 2018 г. до идентифицирането му миналата година минаха 1 година и 2 месеца и това не е работа на крак. От 2018 г. започнаха преговорите с американското правителство на базата, на които имаме 4 договора", посочи той.

Гаджев увери, че предишното правителство е защитило националния си интерес.

"Да се говорят подобни глупости най-малкото е несериозно и бих пожелал на Петков да отиде в МО да се запознае на място с експертите, които работят по този проект и да влезе в крак, защото новото предложение от американската стана най-вероятно ще дойде следваща седмица", коментира той.

Даниел Митов пък определи премиера като човек без памет.

"Това съм го казвал по повод намеренията му в разговорите с РСМ. Сега се оказва, че безпаметността му е и в сферата на отбраната и най-вероятно във всички други сфери или се занимава с евтина пропаганда или не знае какво се е случвало през последните години", обвини той.

Митов отбеляза, че усилията за модернизацията на военната авиация текат от много години и те са дали резултат от третото правителство на Бойко Борисов.

Той коментира и искането на ДБ посланикът на Русия Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата.

"Ако ГЕРБ управляваше, Митрофанова щеше да си е тръгнала много отдавна, защото тя отдавна е прекрачила границите на нормалното поведение за един дипломат", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase