Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Политическата линия на Кирил Петков ще бъде да се оттласква от прокуратурата на вълната от протестите , на която е построена партията. Това обяви социологът Димитър Ганев пред БНТ.

"Една власт се конструира на хляб и зрелища, поради икономическата ситуация хляб няма много. Оставката на Иван Гешев във ВСС ще бъде пореден епизод от зрелищата. Ефективността на тази съдебна реформа ще бъде много ниска. След ареста на оглавяващия опозицията Бойко Борисов, да влезеш в разговори за съдебна реформа е много трудна", обясни Ганев.

Oще по темата

"Реформата първо ще закрие спецправосъдието. След това ще започнат символични действия за оставката на Иван Гешев. Главният прокурор беше избран  2/3-ти мнозинство от същия състав на ВСС. Дори да отпаднат 2-3 гласа, опитите за оставка на Гешев са символни актове, смята Ганев.

Той обясни, че разпити на представители на предходното правителство ще са нещо, което ще гледаме постоянно през настоящия мандат

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Смирения

преди 2 години

Бахари Захаров.

20

Ангелина

преди 2 години

А твоите хора ,Димитър Ганев ,които "захранват" твоята социология - правителствата на ГЕРБ и свързаните с тях хора в институциите и политико- икономическите кръгове ни предлагат "варварски зверски зрелища"...Никой не може да надмине ГЕРБ и компания по "зрелищата",които са една от причините за оскотяването на хората и изваждането на "показ" на най- големите личностни низости на хората!

19

Ненормалник

преди 2 години

Кви зрелища бе ти луд ли си, явно си ходил под масата когато бяха истинските зрелища, октоподи, трактори, пипала та Гранатомети, кво ли не беше , ама сте малко дет се вика

fallback