Снимка: БГНЕС/EPA

На 5 и 6 април по покана на държавния глава Румен Радев президентът на Албания Илир Мета ще бъде на официално посещение в Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Теми от дневния ред на двустранните отношения, регионалното партньорство в Югоизточна Европа, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани, се очаква да бъдат във фокуса на срещата на двамата президенти.

Още по темата

В 9.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ държавният глава Румен Радев ще посрещне албанския си колега с официална церемония.

След това двамата ще разговарят на „четири очи“, след което ще се състоят пленарни разговори между българската и албанска делегации. Предвидена е среща с медиите.

Междувременно Румен Радев поздрави Александър Вучич по случай преизбирането му за президент на Република Сърбия.

„Полученото доверие от сръбските граждани е голяма чест, както и отговорност, изискваща държавническа отдаденост в съвременните глобални предизвикателства", заявява българският президент.

В поздравителния си адрес Румен Радев изказва увереност, че заедно със сръбския си колега ще продължат да работят за надграждане на традиционно близките и добросъседски отношения между двете страни, за разбирателството и сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа, както и за благоденствие на българския и сръбския народи. Българският държавен глава изразява и подкрепа за европейската перспектива на Република Сърбия, съобщиха от "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase