Снимка: АПИ

В съответствие с изискванията на приложимите стандарти за сигурност всички права за достъп до тол системата са ревизирани и са актуализирани паролите за достъп. Новите администраторски кодове за достъп до тол системата, с които ще могат да се създават права на служителите за работа в нея, бяха връчени днес от изпълнителите от „Капш Трафик Солюшънс“ на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура съобщиха от МРРБ.

Михаел Вебер, официален представител и изпълнителен директор на „Капш“ – България, връчи кодовете на Асен Ненчев, член на Управителния съвет на АПИ. В отговорностите на Ненчев е Националното тол управление. В запечатан плик от „Капш“ връчиха кодовете, като за предаването беше подписан протокол между Ненчев и Вебер.

Връчването на новите кодове се състоя в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на вицепремиера Гроздан Караджов, заместник-министъра на регионалното развитие Явор Пенчев, председателя на АПИ Тодор Василев, директора на Националното тол управление Ивайло Иванов.

„Целта е да бъдат избегнати всякакви съмнения за нерегламентиран достъп до данните. Така, заедно с новото управление на АПИ, гарантираме, че няма да има нерегламентиран или незаконен достъп до данните в тол управлението“, коментира министър Караджов. Всеки достъп до системата се записва автоматично и съхранява спрямо установените правила.

Всички съществуващи досега потребителски кодове за достъп също са ревизирани. Новите кодове за достъп на служителите в тол управлението, които ще създаде Ненчев, ще бъдат поименни. Така ще могат да се контролират по всяко време действията на конкретните служители с достъп и ще се избегнат съмнение за нерегламентиран достъп от страна на трети лица. На всеки 6 месеца тези кодове ще бъдат актуализирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase