Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Кирил Петков обяви, че два международни консорциума планират да инвестират един милиард долара в България, съобщи БНР.

Идеите са за инвестиции в производство на чиста енергия и алтернативни енергийни доставки. Компаниите са от САЩ и Великобритания.
 
Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премират Кирил Петкова коментира:
 
"В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна".
 
От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:
 
"Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Анонимен

преди 2 години

Събирай си чукалата и да те няма докато си още цял, такива като теб са безполезни и вредни за българското общество. За поста премиер има по-достойни хора. Ти си най-обикновен прислужник.

149

Анонимен

преди 2 години

А, какво стана със завода за електрически коли, с "втория"мост над Дунав, и с още много други обещания? Кире, Кире взимай си Линда с "евтините" козунаци и поемайте към Канада, че май настъпихте котката по опашката.

148

Аз промяната

преди 2 години

КИРО Оставка Киро Оставка Киро Оставка и кажи на Божков че си се провалил ОСТАВКА НА ПОДМЯНАТА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВАС

fallback