Снимка: БСП-София
fallback

Иван Таков бе избран за председател на Градския съвет на БСП - София от делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на партията. Таков получи 157 гласа при тайното гласуване. Другият претендент Валери Иванчев получи 7 гласа, съобщиха от градския съвет на левицата.
 
Иван Таков е роден на 24 април 1979 година в София. Завършил е 133-то СОУ „А. С. Пушкин“. Висшето си образование получава в университета „Макгил“ в Монреал, Канада, със специалност „Финанси“. Притежава следдипломна квалификация от БНБ. Бил е директор в банка и е управлявал чуждестранен инвестиционен фонд.

Член е на БСП от 2003 година. Председател е на Районния съвет на БСП във "Възраждане". От 2020 г. е и заместник-председател на Градския съвет на БСП – София.

Трети мандат е общински съветник и е заместник-председател на групата на „БСП за България“ в СОС.

В словото си пред делегатите Таков заяви, че времето днес изисква да се гледа напред и да бъде намерен верният път.
 
"Скандалите, обвиненията, низките страсти - те са за враговете ни. Ние тук сме другари. Всички до един. Искам да сме обединени, да сме заедно, да сме силни. А кавгите и интригите не ни правят силни. Напротив! Отслабват ни. Изхабяват енергията ни", категоричен бе новият председател на БСП – София.
 
Той заяви, че задачите са много, а отговорността е огромна.

"България има нужда от БСП, защото националните интереси са над всичко. Хората имат нужда от силна лява партия, която да се грижи за тях и да отстоява правата им. Ние имаме нужда от нашата кауза", каза в заключение Иван Таков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Е, сега вече я втасахте. Поредният ниновист.

8

чобан-аристократ

преди 2 години

До Анонимен 9 Казва се Иван Янчов Таков!Помисли на кой е син,и на кой е внук!

7

Червенобрежко келеме

преди 2 години

Какво общо има Мако Даков с Пеко Таков, че не моа са сета?!

fallback