Снимка: БГНЕС

Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на лидера на ГЕРБ - Севделина Арнаудова, ще обжалва пред Софийския административен съд задържането им за 24 часа, съобщи самият Менко Менков пред БНР.

Срокът това да се направи е до четвъртък, уточни той.

Очаква се по-късно днес СГС да се произнесе по внесените след 16.30 в петък искания за претърсване и изземване в домовете на тримата от ГЕРБ.

"От Борисов нищо не е иззето. От дома на Арнаудова са иззети рекламни материали от последните предизборни кампании с лика на Бойко Борисов, агитационни - да гласуват за него и за ГЕРБ, което има огромно значение за това досъдебно производство, предполагам", коментира той. "Тъй като е политически процесът, му изземват и рекламните материали, макар и за минали избори", добави защитникът.

"Другото, което са иззели от дома й, е един тефтер, на който отгоре е пишело Борисов", уточни Менков.

Преди ден той съобщи, че Бойко Борисов няма да съди нито държавата, нито премиера Кирил Петков.

Попитан какво е пишело в тефтера, адвокатът каза, че "това са си нейните ангажименти, дневни, като пиар".

Междувременно в понеделник МВР отново входира в прокуратурата проектите на постановления за повдигане на обвинения срещу Борисов, Арнаудова и Горанов. Документите са без подпис и име на разследващ полицай, но имат регистрационни номера, уточни говорителят на СГП Десислава Петрова пред БТА.

Коментари Напиши коментар

63

Ммм

преди 4 месеца

Т ь п , ц ь р в у л

62

Мммм

преди 4 месеца

Менко ти си *** ***.

61

Аз промяната

преди 4 месеца

Подмяната и прокурор ли стана банкер се пишеш прокурор подмяна си командировка не щеш кредит не щеш хулиш всичко и всеки който мисли различно от теб България няма да се оправи следващите 1000 год да знаеш А Колкото до пътят бяхме стъпили на него но сега край колкото и да отрича направеното от ГЕРБ то е тук а Борисов си има своите качества Сега сме в пропастта виж добре и се радвай на подмяната