Снимка: БГНЕС

"Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към Прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA в коментар за задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е Рашков.

"От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от МВР някак си „потъват“ в прокуратурата", каза още Рашков. Той обясни, че когато се изпращат материали във връзка с бивши управляващи, прокуратурата се стреми да бави нещата и потулват. Но това "потъване" на тези материали, по думите на Рашков, не потъват безследно.

"В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък”, каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase