Снимка: архив, БГНЕС

Макар да не вдигат телефоните си, политиците използваха Фейсбук, за да изразят мнение за ареста на бившия премиер Бойко Борисов, съобщи БНР.

"Няма никой над закона!", написа депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев, цитирайки премиера Кирил Петков. И допълни: "Бойко Борисов е задържан и МВР претърсват къщата му- казах Ви, че предстоят добри новини!".

Още по темата
"Много майки съм разплакал… дойде и моят ред", с този цитат от “Индже” на Йордан Йовков се включи във Фейсбук съпредседателят на "Демократична България" и председател на Комисията по вътрешен ред Атанас Атанасов.

От ДБ обаче казаха, че ще направят коментар, след като от Прокуратурата направят официално изявление.

"Game Over! (Играта свърши!)", написа спортният министър Радостин Василев от квотата на "Има такъв народ".

"В 20.00 часа, полицаи без коли, цивилни, които извършват обиск без присъствие на адвокат е по-скоро Гестапо, отколкото каквото и да било друго", посочи Даниел Митов от ГЕРБ.

"Премиерът Кирил Петков на няколко пъти беше поканен в парламента, вместо това изпрати полиция в дома на лидера на позицията Бойко Борисов. Това има характер на политическа репресия", коментира Томислав Дончев.

"Обаждат се от цялата страна и се готвим за протести. Вече сме информирали ръководството на Европейската народна партия за случващото се, сред които Доналд Туск, Антонио Лопес и др", каза от своя страна Никола Николов от ГЕРБ.

А депутатът от ГЕРБ Любен Дилов коментира: "Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо...Но пък чудесен начин да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н. В селото на въртоглавите всеки ден е панаир!".

От БСП заявиха че ще коментират в петък в Народното събрание, когато имат повече яснота за провежданата акция.

"Акцията прилича изключително много на показна акция. Засега знаем само това, което съобщават медиите. От медии разбрах, че повече от час не е пускан адвокат. Мисля, че това не е представата ни за демокрация", коментира кметът на столицата Фандъкова.

От Брюксел евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев посочи: "Много е странно, че когато утре в България идва министърът на отбраната на САЩ и българското правителство има да взима много сериозни решения за подкрепи за предоставяне на отбранителна техника на Украйна, общественото мнение се измества върху въпроса за обиски и арести на основни политически лица от опозицията".

Колегата на Андрей Ковачев - евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков беше снощи пред дома на Бойко Борисов в Банкя. Там той каза, че е известил колегите си от Брюксел за случващото се.

"Когато не можеше да се справиш със своята политическа опозиция, пращаш МВР. В каквото и да е бил обвиняван ГЕРБ в миналото, никога не са си позволявали подобни мерзости. Има начин, по който можеш да водиш разследване и да правиш какво искаш. Начинът не е да изпратиш полиция в 20.00 часа вечерта пред внуците и децата. Това могат да го направят само слаби хора, които нямат никакъв друг инструментариум да се преборят със своите политическо опоненти".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase