Снимка: БГНЕС
fallback

Правосъдният министър Надежда Йорданова обясни, че е говорила с европейския прокурор Лаура Кьовеши за работните въпроси, които стоят за решаване съгласно компетенциите на Европейската прокуратура и Министерство на правосъдието.

Oще по темата
Тя уточни, че вътрешнополитически въпроси, какъвто е искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев, не са обсъждани.

Тема на разговора са били промените в Наказателния кодекс, които да премахнат ограниченията пред ефективното разследване и наказване на престъпления свързани със средства от ЕС.

"Говорихме и за изменения в Закона за съдебната власт, за да гарантираме по-ефективна и самостоятелна работа на европейските делегирани прокурори в България", обясни Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Как да бъдем ефективни при вдигане на дамаджаната!

13

Анонимен

преди 2 години

За момента ефективно разследване се води вдигането на дамаджани с припев "туй онуй", *** в микрофон и сочене с пръст към отвора на личната си дупка! БКП Форевър, оле!

12

Анонимен

преди 2 години

Наде,не ти стиска да обсъждаш с нея оставката на Гешев! Като си отиде пак ще почнеш да говориш за оставки,ама сега мълчиш,защо ли? Като толкова я искате, що не се оплака от него на шефката,и не и даде някоя и друга изрезка от вестник,можеше и да ви се отвори парашута!

fallback