Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възложи на Комисия за защита на потребителите (КЗП) проверки на бензиностанциите в цялата страна във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата.

Oще по темата

Дирекция Регулиране на икономическата дейност към Министерството на икономиката и индустрията  започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

„Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите“, заяви министър Нинова, цитирана от пресцентъра на МИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 2 години

На всички им е ясно как едни хора спекулират, държавата да си влезне в ролята. Това не са бизнесмени, а шмекери. В големите чужди хипер маркета издевателстват над хората и не се спазва КТ. Нямат ведомости, нямат фишове, в Била - Хиподрума, някаква стрина се подиграва с хората и ги пуска отпуск сега зимата, а хората не желаят, но според нея нямат думата, тия инспекции защо ги храним тогава, как не установяват нарушения, като те са очебийни. Като работят до 23 ч. с какво ще се приберат хората?

49

Анонимен

преди 2 години

Сутринта карам жената на работа. Гледам бензина - 2.77 лв. Преди малко я прибрах от работа. Пак минах до бензиностанцията. Гледам бензина - 2.73 лв. Май някои плачат не само за проверки, а и за санкции.

48

:)

преди 2 години

Нинова е новото лице в политиката във правителството на продължаваме промяната...Честито на печелившите

fallback