Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова обяви с пост във фейсбук, че подава оставка.

От май до декември 2021 г. Симеонова заемаше длъжността началник на политическия кабинет на служебния министър-председател Стефан Янев, който беше освободен от поста министър на отбраната от парламента във вторник.

"Официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "заместник-министър на отбраната". Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет", заявява Симеонова.

"Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики", пише още Ралица Симеонова.

Не знам защо все още говорим за национална политика, посочва Симеонова. По думите й осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. "И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят", посочва Симеонова.

Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност, завършва поста на Ралица Симеонова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase