Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Без сериозно напрежение премина днешният протест срещу зеления сертификат и ограничителните мерки по време на пандемия, организиран от партия "Възраждане" в центъра на София.

Протестиращите се събраха в 11:00 часа пред сградата на Министерския съвет, за да поискат незабавното отпадане на зеления сертификат, въпреки че правителството обяви 20 март 2022 г. като възможна дата за това, а от утре започна и разхлабване на мерките.

Oще по темата
Демонстрантите отправиха призив за незабавна среща на техни представители с представители на правителството, след който при протестиращите дойде премиерът Кирил Петков. Той ги призова към единство и диалог, но бе посрещнат с освиркване и викове „Оставка“.

По-късно протестът се отправи на шествие към сградата на Народното събрание, блокирайки движението по булевард "Цар Освободител". Пред парламента протестиращите отново настояха исканията им да бъдат изпълнени.

Около 14:00 часа организаторите обявиха край на протеста, като една малка група от протестиращите се премести пред сградата на Министерството на здравеопазването.

Полицейското присъствие навсякъде пред обществените сгради в София беше засилено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 години

До 69 Разпространението на лъжи дали е морално? Уточняващ въпрос: Да считаме ли, че е напълно в реда на нещата чужд посланик редовно да посещава български институции и български политици да ходят на инструктаж в едно точно определено посолство? Няма нужда от отговор!

56

Анонимен

преди 2 години

Нали сте ужким дупетати,бре,кой да ви оправи нещата.

55

Анонимен

преди 2 години

Не щем Курстантин Курстантинов.Да си оди пеш във Варна.

fallback