Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев на свой ред осъди в Twitter признаването на двете отцепили се области Донецк и Луганск като независими републики.

Преди него това направиха още късно вечерта на 21 февруари премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска, отново в Twitter.

Според президента решение на кризата не може да има чрез нарушаване на международното право и с военни средства

Признаването на т. нар. Донецка народна република и Луганска народна република от Руската федерация обрича усилията за деескалация на конфликта в Украйна и води до нарастване на напрежението в целия регион", написа Румен Радев на английски в Twitter.

The recognition of the so called DPR and LPR by the Russian federation dooms the efforts for de-escalation of the conflict in Ukraine and leads to rising tension throughout the whole region. 1/2

— President.bg (@PresidentOfBg) February 22, 2022

"Устойчиво решение на тази криза не може да бъде намерено чрез нарушаване на международното право и с военни средства", категоричен е още държавният глава.

Sustainable solution to this crisis cannot be found through violation of international law and by military means. 2/2

— President.bg (@PresidentOfBg) February 22, 2022

Нарушаването на международното право бе разкритикувано и от бившия премиер Бойко Борисов снощи, но с пост във Фейсбук. Лидерът на ГЕРБ предупреди за нов военен конфликт след подписването на указите за признаването на ДНР и ЛНР от руския президент.

Така до момента българските политици демонстрират синхрон в позициите, които са идентични с тези на западната общност и НАТО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

299

Анонимен

преди 2 години

Благодарим на Радев, че прави всичко възможно да ни се хареса но няма как - ние си го мразим от сърце!

298

Анонимен

преди 2 години

Без достойнство са бг политици-смешници и лами-медици.

297

45

преди 2 години

Румен парцала никои не го базара за слива в международен план. Тъй като е крайно безполезен изтривалката търси поводи да се покаже по телевизията защото всички ще го забравят.

fallback