fallback

Сериозен раздор се случи в ДСБ след преизбирането на Атанас Атанасов за лидер на партията. Младежката структура се саморазпусна, а като мотив бе посочен партийният апарат, който бил "компрометиран, амортизиран и вреден".

"Факт е, че имаше прекалено много емоции и на самото събрание, и след това. Но това в дългосрочен план е добро и означава, че в партията ни има живот, има стремеж. В ДСБ никой не гласува под строй, това е партията, в която членовете гласуват по съвест", коментира новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова пред "Денят ON AIR".

По думите ѝ младежката организация и други членове са се подвели под емоциите си. И даде пример за промяна в партията: "В крайна сметка това е партията на Костов, а аз съм на 31 години и съм зам.-председател".

Според нея започва процес на обновление, който не касае само ДСБ, но и цялата коалиция "Демократична България".

"Преизбирането на Атанасов? Винаги е добро решение, когато е взето от мнозинството. Не мога да бъда съдник на множеството! Така са преценили, така са направили", изтъкна Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ДСБ вижда в управленската коалиция възможно най-трудната конфигурация, в която ДСБ и ДБ са длъжни да бъдат десният коректив.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Комунистическа работ

преди 2 години

Въпрос: какво е общото междуКорнелия НиноваХристо ИвановАтанас АтанасовОтговор: и тримата са несменяеми, и тримата са комунисти и тримата са в коалиция хахаха много забавно.

26

Глупости

преди 2 години

ТИЯ ОТ ХОРАТА НА ПИНОКИО , НЕМА ДА ИЗКЛАСЯТ ДА ЕСЕНТА.....ГНОМА ШЕ ГИ РАЗТУРИ!

25

да

преди 2 години

Това епартията на Костов, но ДБ е партията на Прокопиев.

fallback