Снимка: БГНЕС
fallback

"Има такъв народ" ще внесе предложението си за намаляване на партийната субсидия от 8 лева на 1 лев за получен глас на изборите.

Това обяви зам.-председателят на НС Ива Митева по БНТ.

По нейни думи това ще се случи между двете четения на проектобюджета за тази година.

Митева разказа, че с намаляването на субсидията през 2019 г. партиите са били освободени от задължението да плащат наем за офисите, които ползват. След повишаването на субсидията това положение е останало непроменено и наемите са останали безвъзмездни.

"Правото на ползване така и не се учреди, в момента ако тръгне да се прави проверка, ще се види, че партиите хем не плащат наем, хем не са и на безвъзмедзно право на ползване, където трябва да плащат данък "Сгради". Тоест, нито плащат данък "Сгради", нито плащат наем", заяви зам.-председателят на парламента.

В "Има такъв народ" не е обсъждано дали Митева ще се кандидатира за член на Конституционния съд. Тя не коментира престрелките между премиера и главния прокурор, а за списъка на Кирил Петков каза:

"Не мисля, че Гугъл може да бъде източник на информация, самата прокуратура може да си извади оттам информация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Катя

преди 2 години

Най- удобната темичка на учиндолската мутри,да баламосват наивниците.Митева нали знаеш,че няма как да стане но вие пак искате да се изкарате колко сте загрижени за народа.Аз ти предлагам да си намалите заплатите на 4 000 лв.А да видим дали ще го направите.Ще го направите следващия път.Мошеници,лъжци гнус ни е от вас

54

Анонимен

преди 2 години

по-страшна и от Силва Зурлева

53

Лаврентий Берия

преди 2 години

Субдия само на парламентарно представени партии - разни измислени МВРО-та там малинпартийки като на Магарешки и НФСБ никакви субсидии! Че аман от кражби, усвояване...и простотия, но трябва да се направи запор на имуществото на всеки от ГЕРБ, ДПС, СДС и разните там разни други герои, чието имотно състояние не отговаря на заплата, която е вземал по време на управлението на ГЕРБ, НДСВ, Тройната Коалиция, че 30 години голямо разграбване беше ГЕРБ също много допринесе за това!

fallback