fallback

Депутатите приеха държавния бюджет на първо четене в пленарната зала. Ден преди това те разгледаха финансовите рамки на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

"При актуализирането на бюджета и при подготовката на бюджета за следващата година ще започне да се прилага програмният подход, при който всеки първичен разпоредител на бюджетни средства ще заложи причините и целите на своето съществуване", заяви Георги Ганев от "Демократична България" в "България сутрин".

Членът на бюджетната комисия в парламента посочи, че последната информация, която има, е, че годишната инфлация е 7,8%.

Oще по темата
"Средногодишната инфлация е средното ниво на цените за последните 12 месеца, сравнено със средното ниво на предходните 12 месеца. Ще видим още няколко месеца с годишна инфлация с над 8%. Очаквам към края на годината инфлацията спрямо същия период миналата година да е спаднала значително", уточни Ганев.

По думите му, през втората половина на годината инфлацията ще се успокои на годишна база.

Народният представител от ГЕРБ Красимир Вълчев коментира пред Bulgaria ON AIR как от партията виждат новия бюджет за тази година.

"Това е бюджет на инфлацията и на лъжите. Тази година имаме един допълнителен данък - инфлационен. Минимум 10% е намалението на всички реални доходи. Лъжа е, че това е бюджет на хората. Няма да получат увеличение възнагражденията за полицаи, военнослужещи, преподаватели във висшите учебни заведения, учени и т.н. Целият ръст се дължи единствено на инфлацията. Лъжа е, че това е бюджет на растежа. Този бюджет е насочен предимно към капиталови разходи", подчерта бившият образователен министър.  

Според него това ще бъде бюджет на обедняването, а управляващите са лично виновни за инфлацията. От ГЕРБ ще внесат поправки относно бюджета, но те ще касаят отделни сектори, дейности и параграфи.

"Има тенденция от колегите от ГЕРБ да си представят инфлацията много по-голяма от реално отчетената по показатели и методологията на Евростат", отвърна му Ганев.

Гледайте целия разговор във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Хайде

преди 2 години

Хайде всички работещи да се махаме от тук и да видим кой ще храни търтеите

15

Не

преди 2 години

Значи къде отиват парите.За пенсионерите които не са работели или са били на комунистическите длъжности на които не се работи изравниха им пенсиите с тези които са работели на три смени.Другите печеливши са *** защото уж са социално слаби.Следват учителите и какво става колкото по малко работиш , не си работил или не работиш си най- добре.Всички истински работещи или работели да го духат.

14

Анонимен

преди 2 години

Всички *** са се мобилизирали против правителството защото знаят какво са правили но няма да отърват кожата

fallback