Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Инхаус договорите за магистрала "Хемус" са незаконни, а дали са неунищожаеми или нищожни юристите все още спорят, коментира регионалният министър Гроздан Караджов.

Oще по темата
"Въпреки че са сключени при отсъствие на всякаква техническа възможност "Автомагистрали" да извърши над 80% от реални строително-монтажни работи, по този начин се е заобиколил Закона за обществените поръчки, а след като има заобикаляне на закон, действията са незаконни", каза той.

Караджов отсече, че работа по "Хемус" никога не е спирала

"През миналата година се е извършвало строителство по тези договори, независимо дали са неунищожаеми или нищожни, защото те пораждат правен ефект. Заради това се е наложило да се извършват плащания на държавната "Автомагистрали" от АПИ", обясни той.

В противен случай държавата дължала неустойки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 2 години

Ин хаус процедурата не е незаконна бе ***! Престанете да се навеждате за жълти стотинки.

67

Некадърен лъжец !

преди 2 години

Караджов е лъжец ! Защо ли не ни изненадва Продължаващата Промяна?! Нищо не е свършил досега освен да мърмори и критикува !

66

Анонимен

преди 2 години

Инхаус? Аиде да почнат политиците да използват български език. То клъстери и тем подобни глупости само за да замажат че вършат работа. Инхаус няма ли си еквивалент или просто е време да изметем политиците дето не знаят бг език.

fallback