Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на Украйна в страната ни Н.Пр. Виталий Москаленко. Основните теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона, съобщиха от МО.

Н. Пр. Москаленко изказа благодарност за подкрепата за страната му, която България винаги е декларирала и отстоявала. Той подчерта традиционно доброто ниво на диалог и двустранно сътрудничество в областта на отбраната.

Бяха очертани и потенциалните насоки за развитие на военно-техническото сътрудничество.

По време на разговорите беше поставен акцент върху актуални въпроси на сигурността. Във връзка със ситуацията в и около Украйна министър Янев заяви: „Българското правителство прави възможното, за да се намери дипломатическо решение на настоящата ситуация и да бъдат регулирани отношенията между всички държави в региона“. Той допълни, че като черноморска страна България е заинтересована от хармоничното развитие на икономическите, културните и социалните връзки между страните.

На срещата присъстваха и аташето по отбраната на Украйна у нас полковник Дмитро Лукашук, военният и военноморски аташе подполковник Олександър Бадзюк и директорът на дирекция "Отбранителна политика и планиране" в Министерството на отбраната бригаден генерал Радостин Илиев.
 

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 месеца

До 26 За Янев не знам, но за Бойко Борисов знам със сигурност че си държи партийната книжка в джоба. Червената книжка, на БКП.

36

Анонимен

преди 4 месеца

ДС все такива ги намира.

35

Анонимен

преди 4 месеца

А защо ги приема изобщо тези украински навлеци? Те какво очакват? Ще си оставим нашите проблеми и ще си създаваме нови заради техните национални предатели?