Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министерският съвет ще одобри проект на национална позиция във връзка с напрежението около Украйна. По-късно позицията ще бъде представена от министър-председателя пред народните представители.

Oще по темата

Напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса станаха причината за свикването на извънредно заседание на парламента днес.

След вчерашното заседание на Съвета по сигурността стана ясно, че България ще разработи няколко сценария за действие при евентуална ескалация на напрежението между НАТО и Русия.

Очаква се днес министърът на отбраната Стефан Янев да представи в Народното събрание проект на официалната позиция на страната, както и какво е състоянието на Българската армия и нейното обезпечаване.

Искането за извънредно заседание на парламента беше внесено в понеделник от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС, припомня Bulgaria ON AIR. В дневния ред на депутатите освен изслушване на министъра на отбраната е предвидено и изслушване на министър-председателя Кирил Петков, на министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване - във връзка с конфликта Русия - Украйна, напрежението НАТО - Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Боян Радев

преди 2 години

Тая позиция е поза-партер!

20

топол

преди 2 години

Русия никога няма да напада българите ,а кой напада бедняци,глупави не ориентирани селяци.ВЕЛИКА РУСИЯ е силен фактор на международната сцена,не може сащ да определят правилата в света.

19

баба мара

преди 2 години

пълен неутралитет на българия това е измислен конфликт с украина с цел ресурситена русия и връзката с китаи ние сме тук от векове за векове и никои не може да нинарежда от 20 000 км как да се държим със съседите

fallback