Снимка: Димитър Кьосемарлиев

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова, съобщгиха от пресцентъра на БСП

Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата гласуваха „Против“ оставката на Корнелия Нинова, а 20 гласуваха „Въздържал се“.

Корнелия Нинова остава председател на Българската социалистическа партия.

Показахме, че сме свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение, заяви Нинова, след като делегатите не приеха оставката ѝ.
 
"Излязох от времето, което се водеше дискусията за оставката, защото помислих, че така е възпитано. Да не попреча с присъствието си на някого, ако иска да каже нещо спокойно. Благодаря ви. От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство", каза тя след гласуването.

"Благодаря ви за доверието. Това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия."

"Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа", добави Нинова.

Коментари Напиши коментар

271

Заьо

преди 3 месеца

БСП няма да се закрие, защото България има нужда от нея.

270

Червените тикви

преди 3 месеца

Няма бивши ликвидатори! Списъка на корни до днес: Техноимпекс, Булгартабак, БСП, Министерство на икономиката. Всичко е за продажба: интереси, активи, човешки съдби. А партията е пълна с ле#пери и опортюнисти на дребно, затова трябва да срочно да се закрие

269

Заьо

преди 3 месеца

Дядо ти вече няма значение за изборния процес.