Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за ДДС, с които се въвеждат европейски директиви.

С една от промените се въвежда освобождаване от ДДС при доставка на стоки и услуги за целите на въоръжените сили.

Регламентира се и възможността за коригиране на погрешно фактуриран ДДС при влязъл в сила ревизионен акт.

С промените се прецизират действащите от 1 юли миналата година режими на облагане на стоки и услуги, осъществени по електронен път към данъчно незадължени лица.

С поправките се удължава и срокът за намалената ставка на 9% за някои стоки заради пандемията.

Вместо до края на миналата година, по-ниската ставка за храните, подходящи за бебета или за малки деца,ще е в сила до изтичане на обявената извънредна епидемична обстановка, свързана с епидемичното разпространение на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Стига сте злословили! Онзи ден нали Радо шишарката назначи съветник по културните въпроси и Киро ментата си назначи нови 5 вицета преди седмица...значи всичко е ток. А видяхте ли и каква реч, какво чудо заформи Фигуранта. След като приключи и вече не бях гладен и жаден.

21

Анонимен

преди 2 години

А къде е намаленото ДДС за стоките от първа необходимост ? И защо са по- важни стоките и услугите за въоръжените сили ? Когато се задават избори чуваш само народа, народа, а сега изведнъж въоръжените сили. Измамници !

20

Анонимен

преди 2 години

военен контингент от ,ного писари и някакви си 5 стари танка, 2 хеликоптера и няколко войника тук там. Границата е напълно разтворена, влизат всеки ден по 100-200, хващат 1%. Няма пари за гориво но им намалили ддс-то разбииш ли. смях, пълен смях и сме по зле от Сомалия вече. Подиграват ни се не само Европа ами и Африка, а Китай ни има за треторазрядно село.

fallback