Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Истинските държавници усещат духа на времето разбират болките и надеждите на своя народ и не се колебаят да действат решително, когато трябва да защитят бъдещето на родината си. В своя първи мандат вие се доказахте като такива“, каза зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин от БСП, който от свое име и от името на всички депутати поздрави президента румен Радев и вицето Илияна Йотова след клетвата им за втория мандат на „Дондуков“ 2.

„Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока“, допълни Вигенин.

Според него Радев и Йотова са успели да съберат енергията на хората и така спечелиха втория си мандат и са позволили да се формира мнозинство на промяната.

Oще по темата
„Днес България навлиза в нов етап на своето развитие. Идва време за отворената длан и протегната ръка, време за диалог, за укрепване на държавността и справедливостта, идва време изправени пред кризите да измислим идеята за единението“, посочи Вигенин.

„Клетвата, която положихме ние и вие ни свързва всички заедно и ни задължава да се ръководим от интересите на народа“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Joko

преди 2 години

".... президентската институция остана да свети като фар... "Прав си Кристянчо,прав си Веген. На всеки фелдфебел с остригана коса главата му свети като Фар.

44

Анонимен

преди 2 години

Като беше тъмно ......Че то си е тъмно още от 1944та година! БКП Форевър, оле! Ще ви светне някога но без акъл сте за никъде!

43

Анонимен

преди 2 години

За това ,че са събрали много енергия ли, ни увеличават тока ?

fallback