Снимка: архив, БГНЕС
fallback

На тържествена церемония президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

Ще бъде прочетено решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред Народното събрание да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Президентът Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.

След церемонията в Народното събрание Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.

Радев и Йотова ще встъпят в длъжност на 22 януари.

Румен Радев е вторият президент в най-новата ни история, който печели втори мандат, след президента /2002-2012/ Георги Първанов. Румен Радев и Илияна Йотова спечелиха балотажа на президентските избори на 21 ноември 2021 г. срещу Анастас Герджиков и Невяна Митева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Булката пристигна

преди 2 години

ще полага клетва в народното събрание..Какво падение на българския род-да бъде управляван от субекти, като Румен и Киро-предатели

49

12

преди 2 години

Клетва в Конституцията, която нарушават всеки ден. Фатмако и фатмакията вън от България

48

Стамат

преди 2 години

Как ще ги изтраем още 5 години тези?

fallback