fallback
 
Премиерът Кирил Петков направи първото си работно посещение в Република Северна Македония. Политологът Георги Киряков сподели мнението си, че няма голям извод от визитата на премиера ни в РМС. 
 
"Има желание за промяна, но това е поредното ново начало на сблъскващите се взаимоотношения между България и РСМ. Имайки предвид настроенията в РСМ и в българското общество, е много трудно да се прогнозира подобряване на тези отношения", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според Киряков трябва да има радикално нов подход в решаването на този проблем. 
 
"На Кирил Петков ще му бъде много трудно, проблемът е във взаимоотношенията в коалицията. БСП е против загърбването на историческите проблеми. В опозицията ГЕРБ има много остра реакция срещу каквото и да е подобряване на отношенията", подчерта той.
 
"Петков може да предприеме едно рисково действие. Да каже, че в тази ситуация много по-важно от стабилността в управлението на страната е да оправим отношенията си и Северна Македония да влезе в ЕС", посочи още той.
 
Целия разговор гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Дъра-бъра

преди 2 години

Простокиро се разходи малце, разтропаха си ченетата с другиот харвардец и туйто, файда никаква. Оправия с РСМ нема, нема и да има. Ние трябва да си гледаме нашите национални интереси, а онези ако искат в ЕС - да изпълняват условията и да влизат. Тяхна си работа, не бързаме за никъде.

24

откривател на америк

преди 2 години

Пречката е една. Скопяните искат да са сърби и за нищо на света не искат да се разделят от Белград. За това те НЕ ИСКАТ да стават член на ЕС, тъй като това ще улесни връзките между македонците и българите, а ще затрудни връзките им със Сърбия. За да предотвратят своето членство в ЕС, те ще си измислят все по нови и все по абсурдни искания и претенции. Малоумният български инат и природната тъпотия на нашите "патриоти" само им помага в постигането на техните цели.

23

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Господин Киряков,гръцкото Ви фамилно име обяснява и без дори да си отворите устата како мислите. Интересно как пропускате да обясните почти военизираното вандалско отношение към Българските флаг и Държава,Българските Азбука и Език. Вие не сте политолог , а хулител на Българщината.

fallback