"Вижда се, че искат да сменят управителя на "Булгаргаз" - Николай Павлов, и да върнат посредниците, които съществуваха до 2012 година". Това заяви депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в предаването "Денят ON AIR".

"Ако допуснем, че преди комисионната е била 22%, сега потребителят ще плаща повече", посочи депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него са се изчерпали методите за репресиране на предприятието от страна на държавата. Добрев каза още, че преди да встъпи в длъжност Николай Павлов, то е работило на загуба, а сега работи на печалба.

"Булгаргаз" няма лиценз да продава газ за Румъния, нито за която и да било държава", заяви гостът на Ганиела Ангелова.

На въпроса може ли азерската държава да приключи договора, той отговори по следния начин: "Надявам се това да не се случи след изтичането на клаузи от договора. Този договор е от 2013 г. и не е изтекъл, а дни след като влезе в управление новото правителство, договорът изтече".

"Чуват се някакви имена за новата КЕВР. Това, което се случва е, че те подчиняват регулатора на една партия. Надявам се, че това не означава, че ще се вземат политически решения", заяви събеседникът.

И завърши, че мораториумът е нещо, което винаги впоследствие води до голям проблем.

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 месеца

Сменяйте ги тези схемаджии назначени от ГЕРБ. Подълбайте малко и ще видите огромни отклонения на средства за лични нужди ;)

18

1

преди 3 месеца

делян4о,да не си мераклия за поста,гледай си сергията,на пазара,политиката е за мъже,не си завирай носа в работата,която не я разбираш.

17

тия

преди 3 месеца

от герб,нямат срам-все акъл дават-айде гледайте си работата