Снимка: БГНЕС
fallback
Конституционният съд днес ще решава дали министърът на правосъдието има право да поиска предсрочно освобождаване на главния прокурор, съобщи БГНЕС. 
 
Питането дойде три месеца след като Висшият съдебен съвет отказа да прекрати предсрочно мандата на Иван Гешев именно с мотив, че правосъдният министър няма такива правомощия.
 
Начело на ведомството тогава беше Янаки Стоилов, който от средата на ноември е конституционен съдия. Той няма да участва в решаването на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 2 години

В политически план - не занм, но в човешки? мммм защо не погна, пък макар и малко по-отдавнашни делата около смъртта на сина на Транспортния министър, убил детето возейки го на подарена от безнесмен зимна мотерна шейна; защо не разчоплиха смъртта на Президенския син- детео е можело да бъде лекувано е Атина, и накрая - смъртта на онова мночочленно семейство в Курило. Да има Икономически, митнически, данъчни, юридически, образователни законо нарушения - но убийствата да бъдат накак си потулени

42

Анонимен

преди 2 години

Главния прокурор е над закона. Никой не може да го уволни или да го обвини в каквото и да било. В момента 12 души с много високи заплати, мислят дали някой все пак не може да му иска оставката. По лошото е, че може да огрее и други, които да са над закона.

41

Анонимен

преди 2 години

Ами точно заради това създадоха европейски главен прокурор

fallback