Снимка: БГНЕС
fallback

Пленумът на Висшия съдебен съвет избира нов председател на Върховния касационен съд. Ще бъде изслушан единственият кандидат - досегашният заместник-председател на ВКС Галина Захарова, предава Bulgaria ON AIR. Тя беше издигната от Общото събрание на съда.

Кандидатурата ѝ беше подкрепена от предишния правосъден министър Янаки Стоилов и наследника му Иван Демерджиев.

Преди дни правосъдният министър Надежда Йорданова заяви, че очакванията ѝ са днешният избор да протече при задълбочен дебат с ясни аргументи и без процедурни хватки.

Захарова се кандидатира за поста на Лозан Панов, чийто мандат изтича през февруари. За да бъде избрана, тя трябва да получи 17 гласа. Към момента членовете на ВСС са 22-ма заради неизпълнени квоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

N. M.

преди 2 години

Във ВКС се подвизава все още съдия Майя Петрова Русева (50 г.), която през 2014 г. подаде документи за участие в конкурс за избор на съдия в Страсбург, но на изпита за владеене на английски и френски език не се яви, което я дисквалифицира.После обаче е била назначена за съдия ad hoc в Страсбург. Много странно. Живееше със съдия Велислав Спасов Павков от ВКС. И сега още е съдия ad hoc в Страсбург. Виж ти.Какво ще коментира по този факт Галина Захарова? Недопустимо е.

9

Анонимен

преди 2 години

Защото не останаха хора в България.

8

Анонимен

преди 2 години

А защо кандидатът е само един, това ли е върховенството на закона?

fallback