Снимка: БГНЕС
fallback
"До 2030 година трябва да бъде изградено трасето през Кресненското дефиле и завършена цялата магистрала "Струма". Това стана ясно по време на работната среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, излъчвана по Фейсбук.
 
Инж. Златка Петева от агенция „Пътна инфраструктура“ също коментира темата:.
 
"Целият коридор Ориент-Източносредиземноморски - от 1-1 от Видин до Кулата, той трябва да бъде изграден до 2030-а. Там попада участъка от Кресненското дефиле, единственият тесен участък, който не е в строителство", каза Петева.
 
"С това искате да кажете, че тези месеци са последният влак, който можем да хванем, за да изпълним този ангажимент", каза министър Караджов. 
 
"Тези няколко месеца ние трябва да развържем този възел и да пуснем магистралата".
 
Гроздан Караджов поясни, че е получил няколкостотин сигнала за дупките по пътищата на страната. Готов е списък с отсечки с обща дължина от 3100 км, с които започват първите ремонти още тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 2 години

Защо не строят тунел Шипка с европейски средства сега? А паралелно нека проектират скоростното трасе от Търново към С.Загора през тунела, като удвояват и самия тунел в последствие. Всичко това може се направи с европейски пари.Защо управляващите не са заявили нито една магистрала за строеж по Плана за възстановяване? За сравнение в Румъния има над 550км, които ще бъдат финансирани през съответния европейски фонд. Така можеха да се направят Варна-Бургас, ВТ-Шумен и Монтана-Враца до 2027 година.

64

Анонимен

преди 2 години

Какъв е този абсурд за автомагистралите да отговаря МРРБ, а за жп линиите Министерството на транспорта? Покажете друга държава, където има такова разделение на автомобилен от друг вид транспорт! Пътищата трябва да бъдат част от задълженията на транспортното министерство! Събев говори за няколко моста на Дунав и тунели в Стара планина, а Караджов отделно за магистрали. Ами те са неразривно свързани двете неща. Това е една и съща инфраструктура.

63

Анонимен

преди 2 години

Имам чувството, че тези новите постоянно са под въздействието на някакви субстанции!

fallback