Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Възраждане“, която днес организира протест срещу зеления сертификат пред парламента, обвини МВР в репресия.

„Сега навън има протест,  от Варна пет автобуса трябваше да тръгнат, а дойдоха 8 патрулки, свалиха шофьорите и ги провериха за наркотици, а това са мъже на по 50- 60 години и се оказа, че 4 от тях са с положителен тест“, скочи Цончо Ганев.

Oще по темата

Той разясни, че на призива на хората и полициите да си направят тестовете, те се отказали с мотива, че нямат тестове.

„Имаше риск да има бити полицаи. Последва суетене и след един час дойдоха нови 5 теста и се оказаха отрицателни. Във всеки един град шофьорите са сваляни и проверявани. Това е потъпкване на демокрацията и заради това днес има протест срещу мерките, които не дават никакъв резултат“, отсече той.

Ганев обвини управляващите, че ограничават правата на депутатите и са забранили на част от опозицията да влиза в парламента.

„Това е потъпкване на демокрацията. Да видим, когато дойде денят как ще ни забраните да влезем“, отсече още той.

„Няколко пъти от тази трибуна се е чувало, че днес е изпит по демокрация и след това правителството винаги е падало. Днес е изпит до демокрация, защото тя не се изчерпва само с това да се плащат данъци, а да се спазват законите, защото демокрация а е да се уважават и да се спазват парламентарните традиции, които започват с това опозиция да бъде уважавана, а не мачкана. В момента наблюдаваме точно това – опити да  да се унищожи опозицията, от първия ден на този НС управляващите пристъпиха към яростно мачкане на опозицията“, обвини още Ганев.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

Днес плътно един до друг без маски си обменяха щамове уста в уста, в нос! Тъй де, най-добре се "ваксинира" оцелелият преболедувал! Утре над 90% от възторжените протестъри ще са пипнали я делта, я омикрон! Ще влязат в статистиката, въпросът е в коя графа!Другият въпрос отпада - съвестта няма да посети Костя! Ще го посетят двама с белезници!Оня, другия имунитет ще му го отнемат!

50

Анонимен

преди 2 години

Тоя протест е на Тиквун и Доганини.

49

Анонимен

преди 2 години

Еми да, за сартификати

fallback