Снимка: БГНЕС
fallback

Дискусията на КСНС вчера беше навременна и полезна.Това заяви премиерът Кирил Петков във видео обръщение, съобщиха от правителствената пресслужба.

По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява още премиерът Кирил Петков.

Oще по темата

„Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС вчера, както и на парламентарно представените групи за тяхното участие. Ние заедно се обединихме около обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония”, заявява министър-председателят.

По думите му е създаден и нов старт на диалога, който трябва да се случи през следващите месеци със западната ни съседка. „В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва той.

Той допълва, че бързият напредък може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя премиерът.

Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, заключва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Димитров

преди 2 години

Проблемите на САЩ и македония ли са най-важни на дневен ред за България бе Петков?Всъщност си прав да действаш, както намериш за добре, след като беше избран от скудоумци по външния си вид, без грам политическа платформа. Взимайте заеми, вкарвайте ни в еврозоната, стройте инфрасатруктури на НАТО и да се приключва.

142

Анонимен

преди 2 години

ша та подгоннюат към канада :)))

141

До К Петков

преди 2 години

Парите от зелената сделка да се раздадат на хората за закупуване на електромобили чрез лотария. Всяка година по 6 милиарда лева ще идват от ЕС. Това са 100 000 коли годишно за 7 години почти 1 милион. В същото време държавата да отделя по 1 милиард лева за строеж на нов блок на АЕЦ. Хората сами ще си купят фотоволтаици ако имат електрически коли.Не е нужно да дутирате ТЕЦ-овете за да тровите хората.

fallback