Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по сигнала, подаден срещу него от Стойчо Кацаров, докато беше служебен здравен министър.

Това съобщава в. "Сега" след проверка в деловодство на прокуратурата. Кацаров сезира прокуратурата срещу Борисов в края на октомври заради публичните му твърдения, че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност.

Всяването на паника е престъпление според НК. След седмица мълчание прокуратурата обяви, че ще иска документи от здравното министерство "какви са тези ваксини, кога са купени, какъв е техният срок".

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров обяснява, че думите на Борисов са фалшиви новини. И са деяние с висока обществена опасност, тъй като са направени в разгара на епидемична вълна, а автор им е бивш премиер и настоящ партиен лидер - всичко това може да повлияе на доста хора, отказвайки ги да се ваксинират, или да събуди тревога в тях. Кацаров смята също, че изреченото от Борисов е заплаха за националната сигурност.

Коментари Напиши коментар

69

Изчервен Министър

преди 4 месеца

Ама разбира се че няма да го разследват. нали сега "новите" управници използват същите схеми . ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА Е ДА СЕ ИЗКУПУВАТ ЗА ЖЪЛЛТИ ЕВРОЦЕНТОВЕ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ВАКСИНИ С ИЗТИЧАЩ СРОК НА ГОДНОСТ А В БЮДЖЕТА ДА СЕ ДЕКЛАРИРАТ КУПЕНИ КАТО НОВИ НА РЕАЛНАТА ИМ ЦЕНА .... Кой ще ги ревизира за да излезе истината наяве ? Господ ли ? Няма как да си драпал с толкова зор да станеш министър и да няма келепир .... Айде. Скоро и НОВ заем за да "купим" още ваксини ....

68

Анонимен

преди 4 месеца

Каква паника, бе? Как така се паникьосваш когато те информират. Чудят се каква вина да измислят на Борисов. Прилича като делото срещу Ку-ку от 90-те години. Гледал накой ХУМОРИСТИЧНО предаване и се изплашил, че има авария в Козлодуй. И вкарва цяла България в измислен филм роден от мипсата на мозък в главата му. А сегашните мълчат и се скатават. Това ли е по-доброто поведение?

67

Иван

преди 4 месеца

На какво основание отказват, все пак, няма ли да разберем?