fallback

39 нещатни сътрудници са назначени в 47-ото Народно събрание до този момент в помощ на депутатите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Най-много към този момент имат депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС - 12, като някои парламентаристи дори вече имат по двама.

От "Демократична България" имат 9 сътрудници, като председателят на ПГ на партията Христо Иванов си е назначил двама. Те ще му помагат в сферата на правните дейности и на комуникациите.

БСП и ДПС имат 5-ма нещатни сътрудници. "Има такъв народ" ще имат 4-ма. Засега най-малко имат депутатите от "Продължаваме промяната" и "Възраждане" - по двама.

Статистиката показва, че най-много са сътрудниците с профил връзки с обществеността и PR. След тях се нареждат експертите в сферата на икономиката и финансите. Голям е и броят на сътрудниците, отговарящи за организационната дейност и за правните въпроси.

Нещатните сътрудници не са служители на Народното събрание. Те могат да получат възнаграждение от допълнителните две трети над заплатите, които депутатите взимат.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Мел

преди 2 години

Цяло чудо щеше да е, ако Христо се беше разминал само с един хаххахах Те поне петима му трябват само за комуникациите хаххах

34

Диана

преди 2 години

До Ами правилно е Само си пропуснал накрая да поясниш, че колкото по сериозни политици-депутати работят от толкова повече експерти се нуждаят, докато експертите-депутати знаят всичко и нямат нужда от съветници, значи...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

33

Ами правилно е

преди 2 години

колкото повече некадърни и неграмотни депутати има една група, толкова повече сътрудници са необходими...да им разясняват внесените предложения и им пишат изказванията, а баш "дупетатите" да сричат на трибуната!

fallback