Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че настоящото правителство прави грешките, които е правило и неговото правителство.

"Срам ме е като се сетя какво сме правили. Сегашното правителство обаче върви по същия път", така коментира бившият премиер действията на първото негово правителство и действията на МВР тогава, които сравнява със сегашното под ръководството на Бойко Рашков.

Борисов заяви, че не се притеснява  да бъде задържан.

"Ако Рашков дойде и ме арестува, от ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл", каза Борисов в интервю през "24 часа".

Според Борисов заради Рашков и неговите методи само прокуратурата е останала крепител на демокрацията. Той подчерта, че МВР и прокуратурата не трябва да се превръщат в репресиращи органи.

"Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност това да се допуска, то тогава кой човек е в МВР, няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство. А сега министърът в МВР е всичко", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той не се притеснява от проверката, която прокуратурата започна заради снимките с кюлчетата в спалнята му.

"Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват", каза още бившият премиер.

Той заяви, че ГЕРБ нямат нищо общо с парите за "Хемус". "Само някой кошаревски свидетел могат да извадят", заяви Борисов.

По думите му, ситуацията с неговата партия по изборите е била следната: "Имаше три избора. Първите ги спечелихме, вторите бяхме наравно, а третите загубихме с под 3%, и то при изцяло машинен вот и тотална репресия от МВР върху партията. Но дори и това няма значение. Обществото имаше нужда от промяна, от нови лица. Считаше, че има по-добри хора, които по-добре да се справят от нас, и това е естествен процес. Но с този натиск върху ГЕРБ, приложен върху друга партия, тя щеше да изчезне".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase