Снимка: БГНЕС

"В момента се работи на високи обороти в министерството, защото има изключително належащи дейности, които не търпят отлагане". Това заяви в ефира на Дарик радио министърът на земеделието Иван Иванов, цитиран от Министерството на земеделието.

Министър Иванов посочи, че следващата седмица ще стане ясен и съставът на екипа му, който ще бъде представен и ще обяви своите приоритети, по които ще работят заедно.

"Основна цел е промяна в подхода на работа, като се постави основен акцент върху решаването на проблемите на земеделските производители", посочи новият земеделски министър.

По думите му е важно да се създадат условия за работа на сектора, който ще стане наистина конкурентен и пазарно ориентиран.

"Ще разчитам с представители на различните браншове да работим в тясно сътрудничество, като считам, че с общи усилия можем да намерим най-добрите решения за отрасъла, като още през следващата седмица предстоят доста интензивни срещи", информира Иванов.

Той обясни, че стопаните и обществото трябва да са уверени, че институцията ще работи в тяхна полза и интерес и да бъдат наистина спокойни, че публичният ресурс се управлява професионално и открито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase