Снимка: БГНЕС
fallback

В края на август в образувана преписка за двойното гражданство на Кирил Петков. На 13 декември е получен отказ от образуване на досъдебно производство и с оглед липсата и разсейването на каквото и да е съмнение за безпристрастност, преписката е изпратен на СРП. Стриктно е спазен законът, обясни Валентина Маджарова, ръководител на СП, цитирана от БГНЕС.

Сигналите относно Кирил Петков могат да бъдат разпределени в три групи, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Те са твърдения за двойно гражданство; твърдения за служебни престъпления, касаещи действия по повод състава и избора на Надзорния и Управителния съвет на ББР; деклариране на неверни обстоятелства във връзка с участието на Кирил Петков в търговски дружества.

На 15 септември е извършена проверка по Закона за съдебната власт. Тя е завършила вчера с отказа за образуване на досъдебно производство от прокурора.

Действително, в декларацията е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер, тя няма доказателствена стойност, обясни ръководителят на СРП Невена Зартова.

Отказите могат да бъдат протестирани от засегнатите страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Мене

преди 2 години

Пишеше "предвиждат"

97

Анонимен

преди 2 години

Как така декларацията има уведомителен характер ? Под всяка декларация пише, че при попълване на неверни данни носиш наказателна отговорност т.е. глоба или лишаване от свобода. За Кирил Петков измислиха, че това било само уведомление. Пак двоен аршин и липса на справедливост.

96

Анонимен

преди 2 години

Гешев, колкото и да се мазниш, знаеш какво стана с главните прокурори на Албания и Словения. И те правиха същите номера като теб, сдадеш ли поста, ще те спукат от дела, тогава ще видиме какъв юрист си и каква ти е дипломата. Ще търкаш наровете и ще се молиш ония от ОАЕ да не е много отмъстителен.

fallback