Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов сам се е отказал от имунитета си. Той му беше поискан от главния прокурор Иван Гешев по настояване на спецпрокуратурата.

Аврамов е бил уведомен за това и е депозирам отказа си от имунитет, съобщи председателят на НС Никола Минчев.

Народният представител е подсъдим за търговия с влияние, като "главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер".

Аврамов, който започна депутатската си кариера в ГЕРБ, е подсъдим за това, че през 2012 г. поискал от бизнесмена Светослав Илчовски сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица - директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана и началника на РУП-МВР в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До 21

преди 2 години

Извинявай,но не си пораснъл или пък се правиш на "шматтка" ...Аврамов си е чист гербист...той косено е към ДПС,НО ПРАЯКО е към Бойко и ГЕРБ.... дпс винаги са подържали ГЕРБ при съставяенто на правителството. Мисля,че това ще ти помогне да разбреш ...а и тези 4-*** които са сложили +

20

Анонимен

преди 2 години

Аз още не мога да разбера, защо получилият подкуп, в случаят Аврамов, е подсъдим, а далият подкуп, Илчовски, не е ?! Или всички очакват корупцията да премине в услуга - ти го направи за мен, а аз ще направя нещо за теб? Назад към първобитния строй :) натурална размяна :):):)

19

Анонимен

преди 2 години

Депутат е от ДПС. Тука има нарочни писания които се опитват да прехвърлят отговорността на Герб, но не е точно така. Освен това ако се наложи да напусне мястото му не би трябвало да се заема от друг защото отговорността за поставянето му в листите е на неговата партия дпс.

fallback