Снимка: БГНЕС
fallback

„Убеден съм, че всеки от коалиционните партньори има резерви и притеснения. Затова поискахме да се подпише споразумението на широка база. Приемаме, че това е най-доброто, което Кирил Петков е успял да постигне на този етап. Ние ще трябва в процеса на работа на това управление да ги преодоляваме. Хора се сменят, но е важно да запазим фокуса върху каузите.“

Това каза в ефира на БНТ съпредседателят на „Демократична България“ и лидер в оставка на „Да, България“ Христо Иванов.

„От днес сме в една лодка. По-добре е да си спестим въпроса кой носи отговорността, а да се опитаме да сработи машината“, посочи бившият правосъден министър.

По думите му „влизаме в един нов период, в който различията не трябва да означават криза“.

„Началото е добро. За три седмици успяхме да минем тежък път, който се надявам да е отрезвяване на всички участници. Тук са четири партии с различна идеология, като между тях Слави Трифонов и „Има такъв народ“ са едно особено явление. Кирил Петков и Асен Василев успяха в един много кратък период да сглобят всичко това в едно правителство. Не можем да очакваме такъв кабинет да работи безпроблемно, има твърде много различия в него и трябва да бъдем честни“, каза още Христо Иванов.

Той бе категоричен, че „докато не рестартираме съдебната власт няма да можем да излезем от политическата нестабилност“. „Това ще оформи нов политически пейзаж. Лявото и дясното ще изглеждат по различен начин. Затова говоря за новия кабинет като такъв с преходен характер“, добави Иванов.

В края на разговора той коментира, че „с БСП, която възприе нашата идея за дълбока конституционна реформа на прокуратурата си заслужава да подкрепим заедно "Продължаваме промяната".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Кико

преди 2 години

До копа се-ей! Влас искам,власт ми дайте!

45

Христо Иванов

преди 2 години

Да рестартираме съдебната система, за да се измъкнат от отговорност подсъдимите олигарси, които ни помогнаха да завземем властта. Първата ни и най важна задача.

44

Анонимен

преди 2 години

От заглавието разбирай: Примиряваме се че ще трябва да делим лапачката на много хора кво да прайм!

fallback