Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП в оставка, която е неминирана за вице в новия кабинет, Корнелия Нинова обяви, че водени от разбирането е в момента България е изправена пред 3 кризи от разбирането, че имаме нужда от стабилност и сигурност, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на стабилно правителство и на мнозинство в НС, които  да донесат истинската промяна.

Още по темата
„Участието ни в това правителство е продължение на  усилията ни през последните 5 години за премяна на модела ГЕРБ, 5 години издържахме като опозиция, не се предадохме и с нищо не можете да ни изплашите днес“, коментира тя. 

Нинова поздрави персонално лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев за усилията, които положиха последните дни за да съберат 4 партии с различни идеологии.

„Приемаме участието  си в този кабинет като гарант за социална справедливост, социална политика и грижа за хората
и това е записано в споразумението на бъдещето управление. След  5 години българските деца ще има безплатни детски градини, ще имат безплатни лекарства, а семействата, които  ги останат вкъщи заради пандемията ще имат по една заплата“, обеща тя.

По думите й за работниците ще има аргументирано повишаване на минималната работна заплата и най- накрая няма да има пенсионер под прага на бедност.

„Всички ще мислим разумно за нов модел на преизчисляване на пенсиите, не може всичко да стане веднага, важното е, че имаме воля да го започнем и да го направим. Ще има прозрачно и вместо лични връзки ще има ред и правила за всички, ще има справедливост. Българският народ чака нашата подкрепа, зимните месеци, дълбоките реформи във всички сектори на обществения живот и ние ще дадем всичко от себе си това, което сте чули от нас като опозиция на ГЕРБ, да стане реалност в управлението на България“, обобщи Нинова.  

Още от дебатите вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase