Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза той.

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно. След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност, защото те са били готови, поради факта, че участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже онова, което иска и те са били подготвени с 3 екипа да предприемат необходимите действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от нея. И с появяването, уж наблюдава производството колежката прокурорка, тя не знае къде е ГДБОП, и са се разбрали да я вземат, тя заявила, че въобще не я интересува какво ще прави. Ето ви отношението на прокуратурата към едно такова дело, което касае милиони български граждани, каза той относно казуса покрай АМ "Хемус".

След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото КТБ си избра един човек, когато от обвиняем, направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин, каза той, цитиран от "24 часа"

Много е жалко, че нашата прокуратура отново изпълни една политическа поръчка - да стопира разследване, което се е насочило към онези, които един ден ние трябва да обвиним, настоя Рашков.

Прокуратурата не ни съдейства, тя ни противодейства. Прокуратурата не знае къде е ГДБОП, но много добре организираха разпита на самите разследващи, който вчера е траял 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва аферата "Хемус" или да възпита разследващите полицаи, продължи вътрешният министър.

Колко споразумения е сключил главният прокурор Гешев? Колко? Когато е бил ръководител на спецпрокуратурата?, запита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase