Лидерите на "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" успяха да изчистят спорните точки по четворното коалиционно споразумение. Очаква се то да бъде подписано днес, а вероятно още утре може да има и състав на кабинета.
 
"Не мога да разбера защо в България се драматизира фактът, че трябва да има една четворна коалиция. Това е логиката на пропорционалната система – коалиционни кабинети. Това е в основата на визията да се представляват по-малки групи в обществото", заяви социологът Мира Радева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Десните партии не са въодушевени да подпишат с БСП, но все пак трябва да работят заедно в бъдеще. Беше лансирана идеята, че има съгласие по 18 комисии, но освен тези въпроси, ще има още и още оперативни въпроси, които ще трябва да бъдат решавани съвместно. И тук ще бъде тънкостта на управлението", посочи социологът Кольо Колев.
 
"Каквото и да се опитват да ни кажат, знаем, че става дума за коалиция, чиято единствена цел и предварителна заявка е да изкарат ГЕРБ и ДПС от всички възможни структури на властта. Това бе и мотото на протестите от миналото лято. Това е политическа тенденция, която търси своята материализация", изтъкна социологът. 
 

Според Кольо Колев кабинетът ще бъде стабилен дотолкова, доколкото успее да реши актуалните въпроси - енергийната и икономическа криза, пандемията, работата на администрацията и корупцията.

 
"Ще има много противоречия и е несъмнено, че Корнелия Нинова е майстор на откриване на вътрешни врагове и подемане на решителна битка срещу тях. Имам опасения, че те този път ще бъдат в правителството", отбеляза той.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase