Снимка: БГНЕС
fallback

ДБ вече има готовност да подпише коалиционно споразумение. Подписването от страна на ДБ ще стане от Христо Иванов и Атанас Атанасов, съобщи пред БНР Борислав Сандов от Зелено движение, който ще бъде министър на екологията и вицепремиер в бъдещото правителство.

„След вчерашните финални срещи не можем да очакваме сериозни промени“, допълни той.

Коалицията в настоящия ѝ вид е неизбежна, смята Сандов.
Запитан произнасят ли се отделните коалиционни партньори по имената, предлагани от останалите, Борислав Сандов коментира, че се прави предварително, като нагласи, съгласуване, но ПП като мандатоносител са тези, които могат да проявят обструкции.

„Иначе ще се блокираме. Идеята е ПП да играе ролята на балансьор, те да направят предварителни сондажи“, посочи той.

Има и общи принципи, заложени за състава и структурата на МС, допълни Сандов.

„Не знаем имената на БСП“, даде пример той.

Сандов потвърди, че Агенцията по храните и структурата за горите излизат от Министерството на земеделието и преминават към Министерския съвет.

ДБ е предложила единият вицепремиер да бъде по устойчиво развитие и климатични политики, стана ясно още от думите на Сандов.

Относно предложението във всяко министерство да има съветник от партия, различна от тази, чийто е министърът, Борислав Сандов уточни, че това са едни „допълнителни очи“ от страна на отделните политически формации в широката коалиция.

Освен „надзорниците“, ще продължат да функционират и експертните групи, които преговаряха по отделните политики, допълни Борислав Сандов.

Той изрази очакване другите две кандидатури на ДБ за министри да бъдат Надежда Йорданова и Божидар Божанов.

Очаква се ДСБ да има номинации за областни управители, за да поеме своята отговорност, след като няма да има свой министър в бъдещия кабинет, поясни още Сандов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

бай Вълчо от Хисара

преди 2 години

Като чета коментарите на колегите си мисля ,че всинца са на семинар в Банкя.Ама им набиват чутурите, да са по-правоверни и на ДПС ходжите.Абе оакахте се 12г.! Поне се избършете!

13

мдааааа

преди 2 години

тва не е коалиция , тва е опит да се превземе България което значи фалиране . как може бсп да участва в управлението след като фалира България няколко пъти ?

12

Анонимен

преди 2 години

Жалък, нещастен, некадърен комунистически плъх.

fallback