Снимка: МВнР

Десет наши сънародници са били извозени миналата нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски евакуационен полет с румънски и други граждани на ЕС, съобщиха от МвнР.

Нашите сънародници се оказаха блокирани в Южна Африка заради ограниченията за пътуване, свързани с новия вариант "Омикрон" на COVID-19. Редица страни спряха полетите към региона след появата на новия вариант на коронавируса.

За организацията на завръщането на българските граждани в родината активно са съдействали посолствата ни в Претория и Букурещ. Самолетът им е излетял в 3:00 ч. тази сутрин от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения.

Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.


 

Коментари Напиши коментар

26

?

преди 1 месец

Това е безкомпромисна тъпотия. Тъкмо почнат да позатихват нещата и веднага вкарват пресен вариант на вируса. Някой като че ли има интерес тази история да продължи до безкрай. Геноцида срещу старите и болните продължава с пълна пара - те умират. А останлите обедняват...

25

Анонимен

преди 1 месец

Директно ги карайте в Белене

24

ЕС

преди 1 месец

Статистиката показва: поне един заразен с Ковид. Но ние в ЕС обичаме свободата на движение на Ковид-а. Миналата година пратихме самолети да докарат европейците без карантина да си идат у дома, та и сега така.